loading

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE AZ ANKERS KFT.-NÉL

1. A kedvezményezett neve: "ANKERS" Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

2. A projekt címe: Napelemes rendszer telepítése az ANKERS Kft.-nél (Békéscsaba)

3. A szerződött támogatás összege: 2.573.935,- Ft

4. A támogatás mértéke (%-ban): 55,00 %

5. A projekt tartalmának bemutatása: Az 1993-ban belföldi magánszemélyek által alapított vállalkozás működésének kezdetétől fogva személygépjármű-, könnyűgépjármű kereskedelmi tevékenységet végez, termék portfólióját képezi még a használtautó kereskedelem, szerviz, karosszéria, festő és autóvillamossági szolgáltatásnyújtás, műszaki vizsgáztatás, eredetiség vizsgálat, kerékabroncs szerelés, biztosítás és hitel közvetítés, okmányirodai ügyintézés. A cég indulásától kezdődően a Suzuki gépjárművek értékesítését és szervizelését végzi hivatalos márkakereskedésként immáron három telephelyen, így Békéscsabán, Orosházán és Szegeden. Vevői portfóliójába egyaránt tartoznak nagyvállalatok, közületek, kiemelt adózók, kisebb vállalkozások, lakossági végfelhasználók. A cég dinamikusan fejlődő és stabil piaci pozíciót megszerző kisvállalkozássá nőtte ki magát, melnyek vezetése az árbevétel és a hozzákapcsolódó üzemi termelékenységi szint növekedésének eléréséhez folyamatosan keresi azokat az innovatív beruházási lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a termelési struktúra optimalizálásához, a kapacitásbővítéshez, a költséghatékonyság növeléséhez. A 11,7kW összes névleges teljesítményű napelemes rendszer fejlesztése az 55%-os mértékű vissza nem térítendő támogatás intenzitására egy 3-4 éves megtérülést tesz lehetővé tekintettel a nettó 4.679.883,- Ft-os bekerülési étékre. Éves szinten a vállalkozás telephelyén 12.892kW áramot fogyaszt el, amelynek a beruházással több, mint 99%-a kiválthatóvá válik, azaz a korábbi évek áramfogyasztási mértékénél kevesebb, mint 1%-a fog a jövőben operatív költségként keletkezni, ami azért nagyon fontos, mert az elmúlt években jelentősen emelkedtek a szabadpiaci árak a villamos energia beszerzésének tekintetében.

A napelemes rendszer, mint megújuló energiaforrás felhasználására irányuló beszerzésnek és telepítésnek a célja, hogy a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheit enyhítse, amely egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését és a környezetterhelés csökkentését. A beruházás hiánypótló, a korábbiakban még nem történt megújuló energiaforrás telepítése.

6. A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.06.16.

7.Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02897 

1.A kedvezményezett neve: "ANKERS" Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

2.A projekt címe: Napelemes rendszer telepítése az ANKERS Kft.-nél (Szeged)

3.A szerződött támogatás összege: 3.224.994,- Ft

4.A támogatás mértéke (%-ban): 55,00 %

5.A projekt tartalmának bemutatása: Az 1993-ban belföldi magánszemélyek által alapított vállalkozás működésének kezdetétől fogva személygépjármű-, könnyűgépjármű kereskedelmi tevékenységet végez, termék portfólióját képezi még a használtautó kereskedelem, szerviz, karosszéria, festő és autóvillamossági szolgáltatásnyújtás, műszaki vizsgáztatás, eredetiség vizsgálat, kerékabroncs szerelés, biztosítás és hitel közvetítés, okmányirodai ügyintézés. A cég indulásától kezdődően a Suzuki gépjárművek értékesítését és szervizelését végzi hivatalos márkakereskedésként immáron három telephelyen, így Békéscsabán, Orosházán és Szegeden. Vevői portfóliójába egyaránt tartoznak nagyvállalatok, közületek, kiemelt adózók, kisebb vállalkozások, lakossági végfelhasználók. A cég dinamikusan fejlődő és stabil piaci pozíciót megszerző kisvállalkozássá nőtte ki magát, melynek vezetése az árbevétel és a hozzákapcsolódó üzemi termelékenységi szint növekedésének eléréséhez folyamatosan keresi azokat az innovatív beruházási lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a termelési struktúra optimalizálásához, a kapacitásbővítéshez, a költséghatékonyság növeléséhez. A 17,4kW összes névleges teljesítményű napelemes rendszer fejlesztése az 55%-os mértékű vissza nem térítendő támogatás intenzitására egy 3-4 éves megtérülést tesz lehetővé tekintettel a nettó 5.863.626,- Ft-os bekerülési étékre. Éves szinten a vállalkozás szegedi telephelyén 19.171kW áramot fogyaszt el, amelynek a beruházással több, mint 99%-a kiválthatóvá válik, azaz a korábbi évek áramfogyasztási mértékénél kevesebb, mint 1%-a fog a jövőben operatív költségként keletkezni, ami azért nagyon fontos, mert az elmúlt években jelentősen emelkedtek a szabadpiaci árak a villamos energia beszerzésének tekintetében.

A napelemes rendszer, mint megújuló energiaforrás felhasználására irányuló beszerzésnek és telepítésnek a célja, hogy a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheit enyhítse, amely egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését és a környezetterhelés csökkentését. A beruházás hiánypótló, a korábbiakban még nem történt megújuló energiaforrás telepítése.

6.A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.06.24.

7.Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02982